Alt-Text

Meppelercourant Kalender 2010

Arnhem - januari 2010 - Ook in 2010 kent de landelijke motorbond KNMV twee soorten wedstrijden voor het Open Nederlands Kampioenschap motorcross (ONK). De Jumbo ONK bestaat al langer uit de soloklassen MX 1 en MX 2 en de internationale jeugd 85 cc, maar daar wordt een aparte damesklasse aan toegevoegd.

Dat biedt perspectief voor o.a. de regionale dames Holterman (Meppel), Klink, Veenstra en Engel (Staphorst). In de MX 1 zijn wederom Jansen en Hofstede (Staphorst) met Doornwaard van de partij met mogelijk ook Brakke (Koekange) en Geertman (Zwartsluis) als tussentijdse nationale herintreders. In de MX 2 zijn GP-rijder Herjan Brakke en de gepromoveerde Sander Bouwmeester (Ruinen) die bij de EK senioren van start wil gaan. In de 85 cc jeugd heeft Luca Nijenhuis op de Gebben-Yamaha zich de titel ten doel gesteld. Ook de AMBC-ers Boer en Dijk zijn in deze hoogste jeugdklasse actief, evenals Mike Gijsbertsen uit Linde. Mogelijk weten ook Ralph Slager (Lichtmis) en Jason Prins (IJhorst) zich als debutanten in de hoogste ONK-jeugd al in de punten te rijden.
Programma MX 1 en 2, 85 cc en dames: Mill (14 maart), Halle (28 maart), Gemert (18 april), Varsseveld (2 mei), Emmen (15 augustus) en Harfsen (17 oktober).

Copyright Sander Bouwmeester. Gerealiseerd door De Haan Media